Trevlig sommar!

PANO0001 Redigera Panorama tinyplanet kopia
Foto: Anders Bauer

Trevlig sommar önskar styrelsen till alla våra medlemmar! Hoppas att ni alla får en bra sommar och att ni fyller minneskorten med nya bilder.

Vi ses igen onsdagen den 29 augusti, då får vi fint besök av Hans Strand, en av Sveriges främsta landskapsfotografer, mycket spännande!

Och förresten, då är temat i klubbmästerskapet "Reflexer". Ni har alltså gott om tid på er att fixa vinnarbilden tills dess.

Sommarhälsningar från styrelsen.

Niclas Hammarström - ett mycket starkt och berörande möte

emergency2

En inledande film från den ogreppbara tragedien på Utøya satte stämningen under Niclas Hammarströms mycket välbesökta bildvisning. Under andäktig tystnad fick vi se en film som vi inte ville se. Men vi visste ju alla, det var verkligt, det har hänt.

Med nakna bilder från Syrien, Irak, Jemen och Venezuela lotsade Niclas oss vidare till verkligheten bortom Sveriges gränser. Till krigshärdar och till sjukhus med minimala resurser, eller inga resurser alls. Till ungdomsgäng som mördar och driver narkotikahandel. Till förtvivlade och gråtande mödrar, fädrer, bröder och systrar till mördade och lemlästade familjemedlemmar.

Det var en dämpad stämning under kvällen.

Niclas fick många frågor och berättade om hur han sov - i bilen eller på några kartongbitar under bar himmel - hur ”fixaren” tolkade och hjälpte till med transporter, hur maten, oftast nudlar, intogs i ett tillfälligt lugn.

Stort tack, Niclas, för din bildberättelse som fick oss alla att tänka till.

Och för de som vill hjälpa medmänniskor i nöd runt om i världen tipsade Niclas oss om den italienska hjälporganisationen Emergency, https://en.emergency.it, som han upplever som en av de bästa hjälporganisationerna med minimala administrativa kostnader.

Månadsmöte den 30 maj - Niclas Hammarström - bildjournalist

NiclasH

Vårens sista månadsmöte bjuder på ett mycket spännande besök. Niclas Hammarström, prisad bildjournalist med hela världen som arbetsfält, kommer att visa bilder från sina resor i världen. Var beredda, det kommer att bli många starka och skrämmande bilder.

Temat i klubbmästerskapet är ”Människans bästa vän”.

Varmt välkomna!