Besök oss gärna först

Om du funderar på att bli medlem i Lidingö fotoklubb är du välkommen att provgå ett medlemsmöte. Information om klubbens möten läggs upp på webbplatsen drygt en vecka i förväg. Mötena sker alltid sista onsdagen i månaden (ej juni, juli).

När du har bestämt dig betalar du in medlemsavgiften, 400 kr per år, på plusgiro 37 27 24 – 5. För ungdom, som under året fyller 20, är avgiften 200 kr. Samma gäller för studerande.  Namn, postadress och mejladress skickar du till klubbens ekonomiansvarige Hans Ölander, samtidigt som du sätter in din medlemsavgift.

Välkommen till Lidingö Fotoklubb!

VIP-medlem

En VIP-medlem i Lidingö Fotoklubb är en utvald fotograf som visat intresse för klubben och varit gästföreläsare vid minst ett tillfälle. VIP-medlemskapet innebär inga förpliktelser för fotografen, men han eller hon får ett diplom som tecken på sin utmärkelse och även klubbens Nyhetsbrev.

Dessa fotografer har hittills blivit VIP-medlemmar:

Martin Edström

65aac65eb12bd9646239f8393cce9c0e 400x400Martin Edström, VIP-medlem i oktober 2015.

Martin Edström är en frilansande fotograf och digital bildberättare, med uppdrag för bland andra National Geographic, The New York Times och The Guardian. Hans stora genombrott kom i samband med hans interaktiva 360-graders berättelse om världens största grotta, Son Doon i Vietnam. Martin är även aktiv i föreningen Reportrar utan Gränser, där han även är vice ordförande.

Göran Segeholm

LFK 120530 200px 3Göran Segeholm, VIP-medlem i maj 2012. (Foto: Karl-Erik Brunstedt)

Göran Segeholm är ett välkänt namn i fotokretsar, författare och utbildare. Hans föreläsningar är instruktiva och inspirerande. Han har besökt LFK vid tre tillfällen och på olika sätt visat engagemang och intresse för klubbens verksamhet. Hans sätt att agera som domare med tydlig och konstruktiv bildbedömning har bildat skola i klubben.

Anders Geidemark

DSC 1949Anders Geidemark, VIP-medlem september 2011. (Foto Eva Neveling)

Anders Geidemark har vid flera tillfällen besökt Lidingö fotoklubb som gästföreläsare. Med sina inspirerande bilder och bildspel har han betytt mycket för att utveckla och fördjupa klubbens naturfotointresse. I september 2011 hade klubben förmånen att få Anders som handledare under en naturfotohelg i Strömsholm.

www.andersgeidemark.se

Serkan Gûnes

VIP 3Serkan Gûnes, VIP-medlem maj 2011. (Foto Karl-Erik Brunstedt)

Serkan Gûnes har på relativt kort tid etablerat sig som framgångsrik naturfotograf både i Sverige och internationellt. Han har besökt klubben två gånger tidigare och nu la han allt åt sidan för att ersätta den föreläsare som blivit sjuk. Flera klubbmedlemmar har också gjort längre fotoresor med honom och även deltagit i hans kurser.

www.serkangunes.com

Hans Strand

VIP 2 Hans Strand, VIP-medlem mars 2011. (Foto Karl-Erik Brunstedt)

Hans Strand har i många år haft stora framgångar och tillhör eliten bland landets naturfotografer. Han har vid flera tillfällen gästat klubben och valdes på marsmötet till VIP-medlem.

www.hansstrand.com

Anna Clarén – klubbens första VIP-medlem
 VIP 1

Anna Clarén, klubbens första VIP-medlem. (Foto Karl-Erik Brunstedt)

Anna Clarén, fotolärare vid Nordens Fotoskola, Biskops-Arnö och prisbelönt bland annat för sin bok Holding, utsågs vid novembermötet 2010 till klubbens första VIP-medlem.

Månadsmöten

Sista onsdagen i månaden!

Månadsmötet är navet i verksamheten. Vi varvar bildföreläsningar av spännande och aktuella fotografer med workshops och andra inslag kring fotograferandet. LFK:s månadsmöten äger rum sista onsdagen i månaden (ej juni och juli). Decembermötet utlyses separat, då sista onsdagen inte är den mest attraktiva mötesdagen. Mötena börjar kl 19.00 och pågår till cirka 21.30-22.00.

Under åren har många kända fotografer gästat klubben, t. ex. Magnus Wennman, Brutus Östling, Anders Geidemark, Göran Segeholm, Claes Grundsten, Helene Schmitz, Mattias Klum, Jacob Forsell, Jeppe Wikström, Elisabeth Ohlson Wallin, Jens Assur, Jan Pedersen, Hans Strand, Peter Gerdehag och många fler.

Var träffas vi?

Mötena hålls oftast i Ansgarskyrkan Lidingö centrum. Buss går från Ropsten.

Utflykter

Utflykter och resor

Några gånger om året ordnas utflykter till platser med säregen natur eller spännande miljö. Klubben ordnar även helgutflykter till resmål på lite längre avstånd. De senaste åren har vi varit på Fårö, Landsort, Utö, Engelsberg, Eckerö på Åland, Gysinge, Öregrund och Gotland.