NYHETSARKIV

Månadsmöte den 21 mars - Jenny Thörnberg - porträttfotograf

Fotograf Jenny thörnberg2274
Foto: Anneli Hillbert

Onsdagen den 21 mars (observera datum, framflyttat en vecka) får vi besök av Jenny Thörnberg, professionell porträttfotograf från Åkersberga. Hon har jobbat i åtta år som porträttfotograf, främst i studio. Först inne vid Ateljen vid Odenplan i fyra år och de senaste åren med egen studio i Åkersberga. Jenny fotograferar främst för familjer och företag, men även en stor del bröllop och produktfoto har det blivit.

Det är även dags för första omgången i klubbmästerskapet, med tema ”Yrke, i svart/vitt”, där Jenny är domare.

Välkomna!

Staffan Widstrand - Wild Wonders of Europe and China

StaffanW
Foto: Stefan Zander

Självklart blev det fullsatt i Scandinavian Photos nya butik på Vasagatan 14 när Staffan Widstrand visade och berättade om sina olika fotoprojekt för Lidingö Fotoklubb. Han fångade oss under nästa två timmar med engagerande berättelser och stämningsfulla bilder från olika platser runt om i världen. Givetvis många bilder från det lyckade projektet Wild Wonders of Europe samt om det kommande projektet Wild Wonders of China.

Och vi medlemmar passade på att handla lite, både innan föredraget och i pausen.

Stort tack Staffan och Scandinavian Photo för en mycket uppskattad kväll!

Månadsmöte den 28 februari - Staffan Widstrand - människan i naturen

20180213 2 Staffan Widstrand
Foto: Julien Roche

Vår sponsor Scandinavian Photo hälsar oss varmt välkomna till det traditionella februarimötet hos dem, nu i deras nya flaggskeppsbutik på Vasagatan 14. Som vanligt erbjuder de några generösa rabatter, se mer i månadsbrevet. Butiken är öppen för allmänheten fram till klockan 19, men vi har möjlighet att köpa fotoprylar både före och efter 19, så passa på.

Gäst är Staffan Widstrand, internationellt känd fotograf med fokus på vårt naturarv och på människan i naturen. Han är grundare till projektet Wild Wonders of Europe, han har gett ut arton böcker, där hans senaste ”Ett vildare liv” utsågs till 2018 års Pandabok av WWF. Staffan kommer att visa unika bilder från sina reportageresor och berätta och tycka till om natur, djur och människor från olika områden världen över.

Varmt välkomna!

Årets bild 2017

5.1.Elisabet Lingö1 a plac i påsikt
Foto: Elisabet Lingö

Ett stort grattis till Elisabet Lingö, vars bild ovan röstades fram till "Årets bild 2017" på senaste månadsmötet! 

Förutom framröstning av årets bild fick vi njuta av en stilig invigning av vår nya 4K-projektor med ett stämningsfullt Islandsbildspel av Jani Westman. Och självklart hälsades den välkommen till klubben med en varm applåd, jag tror allt att den rodnade lite. 

Och som kvällens höjdpunkt visade och berättade Kerstin Persson och Mats Rudolfsson om sina resor till Costa Rica och Nya Zeeland. Mycket inspirerande och inlevelsefullt!

Nästa möte blir hos vår sponsor Scandinavian Photo, i deras paradbutik på Vasagatan 14. Välkomna!

 

Tävlingsteman 2018

Mars – Yrke (svart/vitt)

April – Inramat

Maj - Människans bästa vän

Augusti – Reflexer

September – Kollektion

November – Tre

December – Kors och tvärs

Lidingö fotoklubb
c/o Anders Bauer
Odlingsvägen 21
186 42 Vallentuna

Copyright © 2011 Lidingö Fotoklubb. Alla rättigheter reserverade.