NYHETSARKIV - 2012

12 böcker att tävla om

IMG 4669En av klubbens sponsorer, bokförlaget Max Ström, har skänkt 12 nya spännande böcker. Det kommer att bli rusning till månadstävlingen (tror styrelsen). Foto: C-H Segerfeldt

Ankis fotobok är bäst

KEB2378 1 400pxDet var ibland trängsel, när juryn (alla närvarande medlemmar) skulle titta på de tävlande fotoböckerna. Foto: K Brunstedt

Decembermötet blev intensivt. Tre tävlingar under samma kväll innebar 100-tals betittade bilder. Det började med Bildduellen som samlade över 40 bilder. Efter omröstning slogs bilderna ut tills endast tre återstod. Vinnare blev Roger Moe. Hans bild kommer vi att publicera här så snart allt är uppdaterat efter kidnappningen av webbsajten.

Anki Hammar vann den första fotobokstävlingen (bild kommer) med sin bok Beautiful in Nature. Klubbmästare blev Johan Dali i påsikt medan Kjell Landås tog hem projektionsklassen.

Staffan Widstrand lockade över 50

20121128 KEB2235 400 pxStaffan Widstrands fotoböcker var efterfrågade av bl.a. Eva Neveling, C-H Segerfeldt, Moa Lindblad, Anne Ruotsalainen. Foto: K Brunstedt

Staffan Widstrand är en publikmagnet. Över 50 personer kom till novembermötet och Staffan bjöd verkligen på sig själv, lockade till skratt och beundran En härlig fotokväll. När du läser detta är klubbtävlingen avgjord och det blir lite överflödigt att skriva om spänningen inför avgörandet i december.

Pandaboken till VIP-medlem

Till Årets Pandabok har Världsnaturfonden utsett Året runt : naturen, vädret & de svenska årstiderna, med Lage Larsson som författare och Hans Strand som fotograf. Fotografen Hans Strand har under ett helt decennium arbetat med att ta bilderna till denna bok. Han har rest runt i landet för att skildra årets gång, från storslagna landskap till särpräglade detaljer i naturen. Lage Larsson berättar inte enbart om årstiderna utan också om ljuset, vädret alla de fenomen som skapas av jordaxelns lutning.

Tillsammans har de skapat en utsökt fotobok, fylld med intressant läsning och överraskande fakta. Deras skildring av året,
vädret och ljuset blir också en påminnelse om naturens kraft och om den sköra balans som utgör grunden för allt liv.

Hans Strand är VIP-medlem i Lidingö fotoklubb.

Exotiskt och dramatiskt

DSC 8649Thomas Jågas t h går igenom multiexponering för bl.a. Eva Neveling, Leif Preger, Anki Hammar, Johan Dali och Mikael Roos. Foto: C-H Segerfeldt.

Helvetesfallet, Storstupet, Koppången. Exotiska namn som 12 medlemmar i klubben fick uppleva och fotografera under sista helgen i september. Trots bistra förutsägelser om regn blev vädret perfekt. Det blev många timmars fotograferande och även promenerande över myrar, skog och branter.