NYHETSARKIV - 2013

Är du med på Fotosidan?

Lidingö Fotoklubb har en egen sida på www.fotosidan.se. Det är ett sätt att synas och marknadsföra föreningen samtidigt som det ger LFK-medlemmarna fler möjligheter att lägga ut och visa upp sina bilder.

Så varför inte lägga ut en bild nu när du är ledig och  inte har annat att göra (!) än att hålla på med dina bilder. Hur du gör för att lägga ut bilder finns det information om här.

Angeläget bildprojekt plus bildduell

Det blir ett fullmatat program när LFK genomför årets sista månadsmöte den 18 december kl 19 i Ansgarskyrkan.

Det inleds med en bildduell. För dig som inte varit med tidigare innebär det att du får lämna in bara två valfria projektionsbilder (inga restriktioner, de får vara äldre än två år). Sedan vidtar en utslagstävling, där deltagarna röstar bort en bild åt gången tills bara segraren återstår.

Alla tävlingsbilder ska ha nått Jani Westman via LFK:s webbplats senast kl 18.00 dag före mötesdag. Kommer de fram senare kommer de inte med i tävlingen.

Medlemmen Bo Vading har under en tid följt en vän som drabbats av ALS. Några av hans bilder kunde vi se vid kollektionstävlingen. Nu får du hela historien om  arbetet med dokumentationen och bilderna från en drabbad persons vardag. Det blir nära och personliga bilder, där Bo under projektets gång funderat en hel del över etiska frågor. Givetvis visas bilderna med tillstånd från den drabbade vännen.

Sista omgången i klubbmästerskapet har temat Gatufoto och bilderna ska denna gång vara i svart-vitt. C-H Segerfeldt som vid novembermötet berättade om gatufotografering är domarel.

Vill du läsa hela nyhetsbrevet klickar du här.

Sol över Gysinge

Gysinge till Eva 1Sol och vatten var det gott om under klubbens höstresa till Gysinge vid Dalälven. Cecilia Rudengren och Jani Westman hittar sina motiv från en av broarna över älven. (Foto Lennart von Sydow)

Om du klickar på Fotogalleri i menyraden till vänster får du se vad klubbkompisarna fotograferat.

Vi fångade hösten i Gysinge

Gysinge1Strax före 07. Vi har hållit på i tre kvart och kan inte se oss mätta på soluppgången över nedre Dalälven. Närmast kameran Ninni Wahlsten och C-H Segerfeldt, ordförande. Foto: Eva Neveling.

Det blev några härlige dagar vid Dalälven och Gysinge. Myggen var bort solen framme och fotograferna spreds snabbt längs broar, vattendrag och bäverstubbar. Att döma av de bilder vi fick se på kvällarna hade alla haft ett par fantastiska fotodagar. Inte minst de tidiga mornarna blev en nästan pastoral upplevelse.

Medlemsenkäten avslutad

När nu medlemsenkäten stängs har 30 medlemmar inte svarat. Ett bortfall som i alla fall gör undertecknad besviken. Nu får styrelsen ta ställning till värdet av enkäten med tanke på det svaga intresset.

C-H Segerfeldt

ordförande