Månadsmöte den 30 november - Erik Simander

Erik

Erik Simander tog examen från Nordens Fotoskola juni 2016, och sommarvikarierade på Aftonbladet efter det. Numera frilansar han på heltid som bildjournalist, mestadels åt Bildbyrån - Skandinaviens största bildbyrå inom sportfotografi. Han kommer bland annat att visa sitt examensarbete från Nordens Fotoskola, "Hjördis, du fattas mig" som handlar om Eriks farfar efter Eriks farmors bortgång. Bildreportaget tilldelades förstapris i Årets Bildreportage Sverige i Årets Bild, och han fick också utmärkelsen Årets Rookie 2016.

I vårt klubbmästerskap är temat denna gång "Motsats - Kontraster".

Välkomna!

Ny sponsor till Lidingö Fotoklubb - BGA

BGA 1

Som jag nämnde på senaste månadsmötet har vi fått en ny sponsor till klubben, BGA. Så här beskriver de sig själva:

”BGA är ett familjeföretag med ursprung i Gävle, där verksamheten startade 1993 med överföring av analogt material som Super 8 och Videoband till digitalt format. Idag består företaget av 9 butiker runt om i Sverige, samt webshop i Sverige, Norge och Finland.

BGAs fokus ligger på allt som har med foto och rörlig bild att göra, och i produkt-sortimentet finns över 10 000 produkter som ramar, passepartouter, fotoalbum och posters. På huvudkontoret i Gävle finns, förutom administration och centrallager, även den egna ramverkstaden där måttbeställda passepartouter och ramar tillverkas, och reflexfritt glas skärs till.”

Här kan du se hela deras produktsortiment.

Vi i styrelsen och klubben är mycket glada och tackar BGA för att de vill sponsra oss med presentkort. Presentkorten kommer att användas som priser i vårt klubbmästerskap.

Månadsmöte den 26 oktober - Mahshid Rasti - gatufoto på "iranskt" sätt

MahshidFoto: Mahshid Rasti

”Min första kamera fick jag som present av min far när jag var tolv år. Från den tiden började jag med stor entusiasm fotografera allt jag såg. Fotografi är mitt jobb, min kärlek och min passion. ”Street Photography” är en av mina favoritgrenar inom fotografin. Det finns ett konstant flöde av liv på gatorna och närvaron av aktiva fotografer som registrerar dessa stunder är viktig”.

Så beskriver sig oktober månads fotograf, Mahshid Rasti. Ursprungligen från Iran, men sedan många år tillbaka i Sverige, där hon jobbar halvtid som yrkesfotograf.

Utöver att vi får lära känna hennes gatufotografi, som är personligt och nära, kommer Mahshid att leda en workshop kring de bilder som skickats in.

Rättvik - en lyckad höstresa!

Fil 2016 10 08 18 25 04Foto: Elisabet Lingö

Med Elisabet Lingös och Roger Moes fantastiska planering, förarbete och genomförande kunde det inte bli annat än en mycket lyckad höstresa till Rättvik. Även om inte vädrets makter var helt på vår sida så kunde vi alla hitta spännande och intressanta motiv i en mängd olika miljöer, som Röjeråsens bilskrot, Styggforsen, Gammelstan, Kyrkstallarna, Getsarvet, Långbryggan och många fler. Plus förstås att vi femton klubbmedlemmar som var med fick många timmars trevligt umgänge tillsammans.

Stort tack till tack till Elisabet och Roger och alla som var med på resan.

Juliana bjöd på ett annorlunda månadsmöte

IMG 4968Foto: Anders Bauer

Med en sprudlande energi och stor entusiasm bjöd Juliana Wiklund oss på ett annorlunda månadsmöte. Många råd och tips vid barn- och bröllopsfotografering fick vi, och en mängd bilder i ett rasande tempo.

I klubbmästerskapet var det dags för kollektion. I påsiktsklassen var Jani Westman domare, se bilden ovan, och han föll för Kjell Lagerbergs vackra kollektion. I projektionsklassen utsåg domaren Hans Ölander Anders Bauers kollektion med bilder från en bondgård i förvandling till segrare.